Ohita navigointi

Ismo onkin Esko

Salattujen elämien studiolla Konalassa näyttelijä Esko Kovero odottelee haastattelun alkua sohvalla. Hän nousee, kättelee ja esittelee itsensä. 25-vuotta näyttelijän työtä tehneen, Salkkarien supersuosikin haastattelu voi viimein alkaa.

Esko Kovero valmistui näyttelijäksi Teatterikorkeakoulusta vuonna 1983. Salattuihin elämiin hän päätyi koekuvausten kautta, jonne hänet oltiin pyydetty juuri Ismon roolia varten. Salatuissa elämissä jo kymmenen vuotta viihtynyt näyttelijä osaa luetella paljon hyvää sarjasta. Hän kertoo, että saa työskennellä erittäin ammattitaitoisten ohjaajien kanssa ja olla osana viihtyisää työyhteisöä. Huonojakin puolia hän mainitsee:
- Kuvausaikataulutkin saadaan muutamaa päivää aikaisemmin, jolloin pitkälle menevien suunnitelmien tekeminen on hankalaa, Esko kertoo.

Esko Kovero on tullut monille suomalaisille tutuksi Ismo Laitelana.
- Kyllä, julkisuus vaikuttaa elämääni. Kun oman kodin oven lyö kiinni, ja lähtee kuvauksiin, henkilö vaihtuu pikkuhiljaa Eskosta Ismoon. Julkisuus kuuluu tähän työhön ja siihen on vain jollain tapaa sopeuduttava.

Eskon perhe on tottunut siihen, että hänet tunnistetaan kadulla.
- Tuttavat yrittävät aina udella, miten sarja etenee ja sitähän minä en tietenkään kerro, Esko naurahtaa.

Kovero kertoo saaneensa sarjan myötä paljon uusia ja mieluisia ihmissuhteita, mm. Ismo Kallion tapaaminen on ollut suuri kunnia. Myös ammattitaitoisista kollegoista on tullut ystäviä Eskolle. Onko tämä sitten syynä siihen, miksi Salkkareiden keulahahmoksi muovautunut näyttelijä on viipynyt sarjassa melkein kymmenen vuotta?
- Kyllä. Ja tämän lisäksi viihtyisä ja hyvä työyhteisö sekä taloudellinen puoli
ovat saaneet minut pysymään täällä näin kauan. Töitä on sopivasti, sopivassa
suhteessa ja tämä on sopivan haasteellista. Minulle mieluisia ovat erityisesti
viikonloppuvapaat, Kovero myhäilee.

Esko tekee toki Salkkareiden ohella muitakin töitä näyttämöllä. Hän on ollut mukana mm. kesäteatteritoiminnassa. Hän kertoo, että se tuo mukavaa vaihtelua arkeen. Entä onko Salkkaritähteä ikinä houkutellut näytellä sarjassa jotain muuta roolihenkilöä kuin Laitelaa? Esko yllättyy:
- Tuota minulta ei ollakaan ikinä ennen kysytty! Täytyy sanoa että ei, mutta
toki Johanna Raunion rooli voisi olla mielenkiintoinen, Kovero heittää
naurahtaen.

Tulevaisuuden suhteen Esko mainitsee toivovansa Salatuille elämille pitkää ikää, jänniä tapahtumia sekä katsojien kiinnostuksen säilymistä samanlaisena vielä jatkossakin. Ja pitkää ikää ja menestystä myös itse Esko Koverolle toivottavat tuhannet Salkkari-fanit ympäri Suomea!Sara Salminen ja Henna Puukko
toimitus@toimitus.hattu.net

Katso myös
» Salatut elämät
» Esko Kovero – Wikipedia