Ohita navigointi

Kuvaus, kamera, käy - ja aikaa 60 sekuntia!

Helsingin kaupungin Nuorisoasiainkeskus ja Yleisradio järjestävät avoimen elokuvatyöpajan 12-20-vuotiaille nuorille. TheoneminutesJr.-työpaja järjestetään hiihtolomaviikolla 16.-20. helmikuuta 2009 Nuorten mediakeskuksessa, Helsingissä.

TheoneminutesJr on eurooppalainen yhteistyöhanke, jonka tarkoituksena on tuoda eri maiden nuorten kulttuuria tutummaksi toisilleen. Tähän mennessä projektissa on ollut mukana yli tuhat nuorta 65 eri maasta. Yhteistyökumppaneina ovat mm. eri maiden yleisradioyhtiöt, UNICEF ja European Cultural Foundation.

TheoneminutesJr - työpaja


Yleisradio ja Nuorten Mediakeskus järjestävät yhdessä opetuksen theoneminutesJr. -työpajassa, vahvistuksenaan ohjaaja Esa Illi ja rap-artisti Pyhimys. Elokuvia tehdään ammattilaisten opastuksella ja jokainen kurssilainen tulee viikon aikana toteuttamaan ideastaan yhden 60 sekuntia kestävän elokuvan. Kaikki valmiit teokset julkaistaan TV2:n Summeri-ohjelman kotisivuilla.

Työpaja pidetään maanantaista perjantaihin klo 9-18 välisenä aikana. Tarjoamme osallistujille lounaan ja välipalan. Viikon päätteeksi järjestämme leffojen ensi-illat kutsuvierasyleisölle, joka koostuu ystävistä ja perheenjäsenistä. Näytöksen jälkeen nautimme vielä yhdessä ravintolaillallisen koko työpajan porukan kesken.

Valmiit elokuvat osallistuvat myös theoneminutesJr. –kilpailuun organisaation sivustolla http://www.theoneminutesjr.org. Parhaimmat elokuvat ja niiden tekijät pääsevät finaaliin ja palkintojenjakotilaisuuteen Amsterdamiin, jossa voittajille palkintoina mm. videokameroita!

OneminutesJr. leffatyöpajan opettajat
OneminutesJr 2008 -työpajan leffat minuutissa

Työpajaan osallistuminen


Ilmoittautuminen theoneminutesJr-työpajaan tapahtuu alla olevan linkin kautta. Vastaa kaikkiin kohtiin ja laita myös vapaamuotoinen perustelu muutamalla lauseella, miksi juuri sinä haluaisit osallistua työpajaan. Hakuaika päättyy 6. helmikuuta. Valitsemme hakemusten perusteella 12 osallistujaa, joille ilmoitamme valinnasta henkilökohtaisesti 9. helmikuuta.

Kyllä, haluan mukaan theoneminutesJr. -työpajaan!

Työpaja on maksuton osallistujille.

Lisätietoja:


Olli Laine
Toimittaja-ohjaaja, YLE Nuoret
olli.laine@yle.fi
(ei osallistumisia sähköpostitse, ainoastaan linkin kautta)
040-8603859

Hele Levy
Tuottaja, Nuorten Media
helelevy@gmail.com
(ei osallistumisia sähköpostitse, ainoastaan linkin kautta)
040-7267085Hele Levy 19.01.09
toimitus@toimitus.hattu.net

Katso myös
» Summeri-ohjelman sivut
» Ketjureaktori 2009