Ohita navigointi

Frisbee Awards Gloriassa

Radio Free Your Mind järjesti perjantaina 30.5 kevätkauden loppumisen kunniaksi ensimmäistä kertaa Frisbee Awardsin.

Ele & The Bandin basistille ja yleiselle organisaattorille, Tapsulle, kuuluu hetkeä ennen lavalle pääsyä "iha ok, tämmöst siistii". Kesän edetessä tiedossa on pääsykokeet sekä töitä. Kielikurssille Oxfordiin lähtevä Mikko, kosketinsoittaja, vastaa rennosti "kukkuluuruu", kun kysymme kuulumisia. Bändin jatkosta Tapsu ja Mikko ovat vaitonaisia, mutta jäi sellainen kuva, että jotain olisi kyllä suunnitteilla.

IskuLaatikko ja RudiRok ovat Beat Warriorsin beatboxaajia. Ryhmään kuuluu lisäksi neljä tanssijaa, tyylinään muun muassa breakdance, nu style ja popping. Isku innostui beatboxingista kuusi vuotta sitten, jonka jälkeen on harjoitellut aktiivisesti. Rudin ura taas lähti käyntiin vuonna 2000, kun hän aloitti breikkaamisen, jonka kautta hän löysi beatboxingin kolme vuotta sitten. Beat Warriorsilta on tulossa miesten mukaan "vaikka mitä", projekteja on paljon ja keikkoja on jatkuvalla syötöllä.

Aggressivos-yhtyeen Di-Soldier, Ba-Freak ja Alex Killer ovat huomattavan hyvällä tuulella oman vetonsa jälkeen. Syksyllä pojilla on tiedossa musiikkivideo ja levy, jonka ilmestymisen tarkasta ajankohdasta ei ole vielä tietoa. Yhdessä musiikintekoa ja esiintymistä on jatkunut kolmisen vuotta ja "hommat pyörii", Di-Soldier kertoo.

Hattutehtaan alkuajoista saakka mukana ollut Mikko a.k.a Pyhimys keikkailee tällä hetkellä Heikki Kuulan kanssa, vaikka molemmilla on omat levyt. Pyhimyksen viimeisin levy ilmestyi maaliskuun lopussa ja jo kesällä on tiedossa uuden julkaisu. Mikolle kuuluu muuten hyvää, mutta hän olisi toivonut enemmän yleisöä luomaan tunnelmaa keikalle.

Backstagelta lavan eteen päästessämme Beat Warriorsin keikka on jo käynnissä. Taustakankaalla pyörii video, jonka jälkeen Rudi ja Isku hyppäävät lavalle vetämään mahtavan beatbox-remixin takavuosien hitistä Freestylerista, jonka jälkeen vuorossa oli Pyhimys, jonka setti kuulosti mahtavalta.

Lopuksi lavalle pääsi kauan odotettu Asa, jonka keikan aikana kuolanerityksemme oli jo niin maksimaalista, että on ihme, ettei Gloria lainehtinut illan loppuessa.

Kaiken kaikkiaan ilta oli mukava ja melko vähäisestä yleisömäärästä huolimatta meininki oli katossa.

Frisbee Awards 2008:


Fossiili Frisbee 2008
- Eevi Savolainen

Kuumottaja Frisbee 2008
- Mika Värtö / Ompeluseura Vikatikki

WTF?!?! Frisbee 2008
- Henry Heinämä / Ääni ja Vimma -toimitus

Kingein Visiitti Frisbee 2008
- BB-Niko ja Pöytäradio / Tytti Junna ja Helmi Turunen

Päräyttävin ohjelma Frisbee 2008
- Matinea / Olli Saukko ja Matias Stubbe

Läpäyttäjä Frisbee 2008
- PyhimysMaiju Hiltunen ja Jasmin Nakari
toimitus@toimitus.hattu.net

Katso myös
» Kulttuuriareena Gloria
» Kesästadi