Ohita navigointi

Myyrmannin kävijämäärä on kasvussa

Jyrki Karjalainen

Kauppakeskus Myyrmannia hallinoivan Citycon Oyj:n johtaja Jyrki Karjalainen muistaa varsin hyvin perjantaina 11.10.2002 Vantaan Myyrmäessä sattuneen verisen pommi-iskun. Karjalainen oli tuona perjantai-iltana vastailemassa suomalaisen ja kansainvälisen median kysymyksiin pommi-iskusta.

Myyrmannin edustaja Karjalainen: "Tapahtumat tuskin koskaan unohtuvat keneltäkään"
Jälkikäteen katsottuna kauppakeskuksen henkilökunta ja yrittäjät selvisivät Karjalaisen mukaan varsin hyvin tapauksesta.
"Kauppakeskuksen yrittäjäyhdistys järjesti ammattikriisiapua kaikille kauppakeskuksen työntekijöille välittömästi iskun jälkeen. Se oli tälläinen eräänlainen projekti, josta toivottavasti oli silloin työntekijöille apua", Karjalainen kertoo.
Vuoden takainen isku ei ole kuitenkaan unohtunut ja se on varsin vahvasti Myyrmannin henkilökunnan mielessä.
"Tapahtumat tuskin koskaan unohtuvat keneltäkään. Sen sijaan elämä on kyllä normalisoitunut. Se normalisoitui varsin nopeasti sen jälkeen. Sekä yrittäjien keskuudessa että asiakkaiden keskuudessa oli aivan selvästi aistittavissa helpotus - elämä jatkuu ihan normaalina", Karjalainen iloitsee.

Myyrmannin kauppakeskus vuosi tuhoisan pommi-iskun jälkeen 11.10.2003

Myyrmannin kauppakeskuksen kävijämäärät kääntyivät nousuun pommi-iskun jälkeen
Myyrmannin kauppakeskus ei ole kärsinyt kävijäkadosta tuhoisan pommi-iskun korjaustöiden jälkeen.
"Täällä on asiakkaat tämän tapahtuneen jälkeen lisääntynyt. Kun me mittaamme asiakaskäyntien määrää niin meillä on tällä hetkellä kauppakeskuksessa vilkkaampaa ja jonkun verran enemmän asiakkaita, kuin oli ennen tapahtumaa", johtaja Jyrki Karjalainen iloitsee.
Karjalaisen mukaan pommi-iskusta ei koitunut tappioita hänen edustamalleen Cityconille, koska vakuutukset korvasivat yrityksen ja kiinteistön vahingot. Niinpä liiketoiminta on päässyt varsin hyvin vauhtiin kauppakeskuksessa. Myyrmannilla tullee kuitenkin olemaan tulevaisuudessa kovaa kilpailua muiden kauppakeskusten kanssa. Helsingin Sanomien mukaan Vantaalle on tulossa lähivuosina useita uusia kauppakeskuksia ja hypermarketteja. Esimerkiksi Myyrmäkeen, juuri Myyrmannin kupeeseen on tulossa HOK-Elannolle Prisma.

Matias Orola ja Milla Kaikkonen tekivät jutun Myyrmannin pommi-iskun vuosipäivästä Vantaalla.

Sisäasiainministeriö tyytyväinen turvallisuuteen
Ulkopuolinen henkilö voisi kuvitella, että kauppakeskus Myyrmannissa on tehty suuria turvallisuusmuutoksia vuoden 2002 pommi-iskun jälkeen, mutta näin ei ole. "Me emme ole tehneet kovinkaan suuria muutoksia turvallisuuteen täällä Myyrmannissa. Me olemme saaneet oppia tapahtuneesta ja kehittäneet turvallisuutta, mutta tehdyt muutokset ovat olleet hyvin pieniä. Sisäasiainministeriö tutki Myyrmannin turvallisuusjärjestelyt viime vuoden tapahtumien jälkeen ja ne todettiin silloin hyvin toimiviksi. Mitään huomauttamista viranomaisilta ei löytynyt", Jyrki Karjalainen toteaa.

Real VideoMyyrmannin Jyrki Karjalainen ja nuori Laura haastattelussa kauppakeskuksessa.

Kesto : 04:59

» Hitaat yhteydet 56 kbps

» Nopeat yhteydet 256 kbpsMatias Orola, Milla Kaikkonen 11.10.03
matias.orola@toimitus.hattu.net

Katso myös
» Kuvia Myyrmannin pommi-iskusta
» Myyrmannin pommi-iskun etusivu

Myyrmannin isku

Vuosipäivä 2003
» Etusivu
» Kauppakeskuksen edustajan haastattelu

Uutisointi 2002
» Tapahtumat paikalla
» Järkyttyneet nuoret
» Avustusjärjestöt
» Tekijän motiivit
» Iskun uhrit

Kuvagalleriat 2002
» Pe 11.10.2002
» La 12.10.2002
» La 12.10.2002 / 2