Ohita navigointi

Nuortenohjelma Summeri jatkuu kesällä

Nuortenohjelma Summeri on kuulunut vuosikaudet Yleisradion kesän televisiotarjontaan. Kuvassa juontaja Heikki Paasonen työssään kesän 2002 kuvauksissa.  Arkistokuva: Free Your Mind.Keskiviikkoiltapäivänä 4.2.2004 järjestetyssä Internet-chatissa katsojat saivat kysellä Yleisradion tv-tarjonnasta suoraan yhtiön ohjelmajohdolta. Kysymyksiä tuli mm. digitaaliseen televisioon, maksulliseen pelitarjontaan, ohjelmauusintoihin ja nuortenohjelmiin liittyen.

"Teemme koko ajan työtä nuortenohjelmien kehittämiseksi"
Vuoden 2003 aikana Yleisradion nuortenohjelmien painopiste siirtyi ykköskanavan puolelta kakkoselle. Muutokselle on johdon mukaan perusteltu syy.
"Kaikki Ylen lastenohjelmat alle 10-vuotiaille on jo vuosia sijoitettu Yle Tv2:n ohjelmistoon. Oli hiukan outoa, että sitten 10-14 -vuotiaiden ohjelmat oli sijoitettu Yle Tv1:een. Luontevaa on, että kaikki alle 14-vuotiaiden ohjelmat sijaitsevat nyt samalla kanavalla. Yli 15-vuotiaiden ohjelmistosta kantavat vastuun molemmat Ylen pääkanavat", Tv2:n ohjelmajohtaja Päivi Kärkkäinen sanoo.

Summeri jatkuu Ylen ohjelmistossa kuudetta kesää
Kanavanvaihtoa ennakoiden Yleltä katosi parin viime vuoden aikana useita kotimaisia nuorten tv-tuotantoja, joista tunnetuimpina makasiiniohjelmat Tiikeri, Sohva ja Iines. Ohjelmajohtaja Kärkkäisen mukaan perinteeksi muodostunut nuorten kesäohjelma Summeri jatkaa edelleen lähetyksiään vuonna 2004.
"Summeri tulee kesällä jälleen. Sohva ei näillä näkymin ole palaamassa ohjelmistoon, mutta teemme koko ajan työtä nuortenohjelmien kehittämiseksi. Uutta on tulossa", Kärkkäinen vakuuttaa. Ylen televisiotoimialan ohjelmajohto lupaa pohtia myös musiikkitarjonnan lisäämistä nykyisen tuotannon rinnalle.

Televisiotoiminnan johtaja Heinonen: "Yleisradio ei suoranaisesti tienaa television kännykkäpeleillä"
Ylen television päiväohjelmistossa nähty Mikämikä-tvpeli on herättänyt paljon närää kansalaisten keskuudessa. Monen suomalaisen mielestä maksullisten tv-pelien ja -chattien pitäisi kuulua vain mainoskanavien tarjontaan. Ylen televisiotoiminnan johtajan Olli-Pekka Heinosen mukaan hänen yhtiössään ei tehdä bisnestä maksullisilla pelipalveluilla.
"Kännykkä-tv-peleillä Yleisradio ei suoranaisesti tienaa, mutta noiden pelien kehittäminen ja toteuttaminen kustannetaan niistä saaduilla tuloilla. Kirjanpidollisesti näiden pelien tuotot eriytetään muusta toiminasta. Kännykkähinnoittelu on mitoitettu siten, että emme toisaalta ole markkinahäiriköitä kyseisellä kentällä. Televisiomaksuvaroja ei käytetä kyseisten pelien kustannuksiin", Heinonen toteaa.
"Visailusta tulleet rahat käytetään muiden uusien ohjelmamuotojen kehittämiseen - televisiomaksutuloja ei siis käytetä pelien kehittämiseen, vaan ne maksavat itse itsensä. Julkisen palvelun tehtävään sopivien pelien kautta YLE haluaa olla mukana kehittämässä myös uusia viestintämuotoja", ohjelmajohtaja Kärkkäinen lupaa.Matias Orola 04.02.04
matias.orola@toimitus.hattu.net

Katso myös
» Nuorten keskusteluohjelma Zulu televisiossa
» Televisiosta tehtävä ilmoitus TV-maksuhallinnolle

Ylen Chat

» Nuortenohjelmat

» Ennakkojuttu